עוגת גבינה בטעם תות שדה ובוטנים

עוגת גבינה בטעם תות שדה ובוטנים

עוגה גבינה תות ובוטנים

        תנור שחומם םראש לחום 180 מעלות

       תבנית עגול קוטר 20 מרופדת בנייר אפייה

 

  •      לבסיס

       מרכיבים

       140 גרם ( כוס 1) עוגיות קרקר

       35  גרם (3 כפות)סוכר חום

       60  גרם (4 כפות)חמאה ללא מלח (מומסת)

       מלח    עוגה גבינה תות ובוטנים

  •       אופן הכנה בסיס

1.-  במעבד מזון,לטחון את העוגיות ומערבבים יחד, סוכר חום,

מלח,  וחמאה  מומסת. את התערובת של עוגיות יועקים

לתבנית. לוחצים על התערובת בעזרת כוס זכוכית.

אופים במשך 12 דקות עד תחילת הצבע. לשים בצד

ומצננים  בינתיים מכינימ את המילית.

 

 

  • לעוגת גבינה

מרכיבים

680 גרם  גבינה לבנה   5%טמפרטורה חדר  (5% שומן, פחות קלוריות)

198 גרם סוכר רגיל

3 כפות קורנפלור

211 גרם גבינה שמנת חמוצה

3 ביצים

2 כפית תמצית וניל

מלח

200 גרמ חמאה בוטנים

150 גרם ריבת תות שדה

 

עוגה גבינה תות ובוטנים

  •   אופן הכנה לעוגת גבינה

 

2.-  בקערה קטנה מערבבים יחד את הסוכר ואת הקורנפלור היטב.

     בקערת המערבל מקציפים גבינת שמנת במהירות בינונית במשך דקה 1,

     מדי פעם מנקים את הקצוות של הקערה ומקציפים עוד 30 שניות,

     מוסיפים את הסוכר וקורנפלור ומערבב במשך  דקה 1, ואת השמנת החמוצה,

    מערבבים היטב.   מוסיפים את הביצים אחד בכל פעם ולערבב,  התמצית וניל,

    מלח, מערבבים עוד 30 שניות.

 

 

 

 

3.- מחלקים את התערובת הגבינה  בין שתי הקערות. באחד אנחנו מוסיפים

      חמאה  בוטנים לתוך תערובת הגבינה, טורפים היטב לתערובת  אחיד.

     בקערה השניה אנחנו יוצקים  הריבת תות באותו שיטה ולשים בצד.

 

 

 

 

עוגה גבינה תות ובוטנים

 

4.- עכשיו אנחנו יוצקים על בסיס שהיכנו מראש   את התערובת  כדלקמן:

     קודם כול, יוצקים כול התערובת החמאה בוטנים,  אחרי,

     את  התערובת של ריבת תות שדה ועדינות בהזרת כף,

     כך התערובת לא מתערבבים.

 

 

 

  •     אפייה

יש שיטה מיוחדת לאפייה כך העוגה שלנו נראית יפה אחרי האפייה:

 

 

5.- אחרי שהעוגה שלנו מוכנה בתבנית, אופיים אותה על

     בן מארי,  אז שמימ את העוגה  על חתיכי נייר אלומוניום,

      כדי למנוע כניסת מים בעוגה  שלנו. וגם מכסים אותה

      בנייר אלומיניום (לפי התמונה) ועושים חורים על נייר

      כדי לאפשר לאדים לצאת.  אפיים במשך כ1,30 שעות

      ב170 מעלות.  בסוף זמן האפייה, תבדקו את מרכז העוגה,

      אם זה יהיה אפוי לחלוטין או לתת לו  עוד קמה דקות.

 

 

 

6.  מצננים ובעזרת סכין אנחנו משחררים את העוגה מהתבנית.

כך אנחנו מקבלים אחרי אפייה, עוגה חלקה ומושלמת!!.

 

  •       קישוט

את התותים פרוסים דק ויפה, ומקשטים את העוגה, לפי התמונה או לפי הטעם שלכם.

בהאצלחה!!!!

סגירת תפריט